Deze reisverzekering past het beste bij jou

13 Jun 2022

Deze reisverzekering past het beste bij jou

Ga je binnenkort voor langere tijd op reis? Of staat er een vakantie op de planning? Dan is het belangrijk dat je tijdens deze trip goed verzekerd bent. Sommige mensen denken dat dit standaard het geval is als zij in Nederland de nodige verzekeringen hebben afgesloten. Helaas keert een verzekeraar lang niet altijd geld uit als jou iets overkomt tijdens een reis of vakantie. Hiervoor moet je namelijk een reisverzekering afsluiten. Heb je nog niet zo’n verzekering? Sluit deze dan af voordat je vertrekt. Bij het afsluiten van een reisverzekering kom je voor de nodige keuzes te staan. Zie je door de bomen het bos niet meer? In deze tekst helpen wij je de reisverzekering te vinden die het beste bij je past.

Waar ga je op reis?

Wie denkt dat alle reisverzekeringen hetzelfde zijn, heeft het mis. Er kan zelfs behoorlijk wat verschil zitten in reisverzekeringen. Zo zit er bijvoorbeeld verschil in het verzekerde gebied. Bij het afsluiten van zo’n verzekering kun je kiezen uit de dekkingen Europa en Wereld. Voordat je een keuze maakt, zoek je eerst uit onder welke dekking jouw reis- of vakantiebestemming valt. Ligt deze binnen Europa? Dan kies je voor de gelijknamige dekking. Wanneer je buiten Europa op vakantie gaat, moet je voor de dekking Wereld kiezen om goed verzekerd te zijn. Bij de meeste verzekeraars kun je de dekking het hele jaar door aanpassen, waardoor je eigenlijk geen verkeerde keuze kunt maken.

Kortlopend of doorlopend?

Het dekkingsgebied is niet de enige keuze waar je voor komt te staan bij een reisverzekering afsluiten. Je moet namelijk ook kiezen of je een kortlopende of doorlopende reisverzekering wilt. Zoals de naam je misschien al wel doet vermoeden, loopt laatstgenoemde verzekering het hele jaar door. Hierdoor hoef je niet voor iedere reis of vakantie een nieuwe reisverzekering af te sluiten. Zo’n verzekering is ideaal als je bijvoorbeeld meermaals per jaar op vakantie gaat. Ook weekendjes weg vallen binnen de dekking van een reisverzekering.

Ga je eigenlijk maar één keer per jaar op vakantie en ben je ook niet zo van de weekendjes weg of uitstapjes met overnachting binnen Nederland? Dan is een kortlopende reisverzekering misschien meer iets voor jou. Bij het afsluiten van deze verzekering kies je de datum waarop je hem in wilt laten gaan. Je vult daarnaast de datum in dat je weer thuiskomt. De verzekering stopt automatisch op deze datum, waardoor jouw vakantie, reis of weekendje weg goed verzekerd is.

Basisdekking en aanvullende modules

Een doorlopende en kortlopende reisverzekering verschillen op meerdere punten van elkaar, maar er zijn ook overeenkomsten. Zo is de dekking van beide verzekeringen hetzelfde. Je bent standaard verzekerd voor:

- dagtrips, weekendjes weg en vakanties in het buitenland.

- trips in Nederland met een geboekte overnachting.

- terugreis als dierbare ernstig ziek wordt of overlijdt.

- terugreis als je zaakwaarnemer ernstig ziek wordt of overlijdt.

- kosten van vervoer na een ongeval of overlijden.

Naast de basisdekking kun je één of meerdere aanvullende modules afsluiten bij een reisverzekering. Zo kun jij je bijvoorbeeld aanvullend verzekeren voor bagage, annulering, geneeskundige kosten, pechhulp en vervangend vervoer, winter- en onderwatersport en zakenreizen.