Tips voor kamperen in Frankrijk

20 Jul 2021

Tips voor kamperen in Frankrijk

Als je wilt kamperen is Frankrijk het beste land om naartoe te gaan, het is namelijk echt een kampeerland. In Frankrijk zijn er namelijk honderden plekjes waar je vakantie kan vieren met het gezin. Als je van de zon wilt genieten, is Zuid-Frankrijk de beste plaats om naartoe te gaan. Ga je liever in de zomer naar een iets koelere plaats, dan is Noord-Frankrijk de plek voor jou. Naast de mooie natuur heeft Frankrijk ook veel te bieden, zoals de mooie historie. Je kunt met je gezin een kastelentour doen, zo kun je verschillende kastelen bezichtigen tijdens je vakantie. En vergeet niet de heerlijke stokbroden die je kunt eten elke ochtend. Hieronder kun je meer informatie lezen over kleine campings in Frankrijk

Wat je moet weten over kamperen in Frankrijk

Niet alle campings zijn het hele jaar door open. De meeste zijn namelijk open van Pasen tot september of oktober, als het weer het toelaat. In de zomer is het weer in Frankrijk geweldig, maar richting de herfst wordt het weer toch een stukje slechter. Wanneer je wilt kamperen in de zomervakantie, is het belangrijk om op tijd te reserveren. Dit geldt voornamelijk voor campings in Zuid-Frankrijk, deze campings zitten vaak snel vol. Dit komt omdat het weer in deze streek erg goed is. Ook zijn dit een van de luxere campings, waar vaak een zwembad is en waar genoeg activiteiten zijn voor de kinderen. Vergeet niet dat de Fransen zelf ook op vakantie gaan in de zomer, hierdoor liggen de prijzen dan ook een stuk hoger. 

Kies voor een kleine camping

Heb je geen zin in grote massale campings, kies dan voor een kleine camping. Wanneer je op zoek bent naar kleinschaligheid en persoonlijke aandacht is een minicamping een goede keuze. Deze camping hebben soms maar drie of zes kampeerplaatsen, ideaal als je voor je rust op vakantie gaat. Sommige Franse boeren hebben hun boerderijen en land omgetoverd tot een ware camping. Er zijn daarnaast nog andere voordelen verbonden aan een kleine camping. Het is vaak overzichtelijk, dit komt omdat het kleinschalig is en je op deze manier niet snel je kinderen uit het oog kunt verliezen. Ook kunnen de kinderen hier veilig spelen op het terrein. De kampeerplekken zijn vaak ook ruimer opgezet, hierdoor heb je alle ruimte. Doordat er weinig andere kampeerders zijn, kan je makkelijk contact maken met de andere kampeerders die op het terrein staan. Je kunt de gezelligheid opzoeken wanneer je wilt en dit afwisselen met ruimte en rust. Het laatste voordeel is dat de eigenaren vaak de gasten bij naam kennen, waardoor het een stukje persoonlijker wordt. En kunnen ze genoeg tips geven over de omgeving waar de camping zich bevindt.