De verborgen parels van een treinreis door Spanje

02 Nov 2023

De verborgen parels van een treinreis door Spanje

Spanje, een land met een rijke geschiedenis, prachtige landschappen, en een cultuur die je nergens anders vindt. Het reizen per trein door dit prachtige land biedt je de kans om de verborgen parels van Spanje te ontdekken. Je kunt de trein gebruiken om je te helpen de weg te vinden langs de bekende hoogtepunten, maar vergeet niet de minder bekende, maar net zo indrukwekkende bestemmingen die op je wachten.

Het avontuur begint in Madrid, waar je kunt genieten van de schoonheid van het Koninklijk Paleis, het Prado Museum, en de levendige straten van deze veelzijdige stad. Van daaruit kun je de hogesnelheidstrein AVE nemen naar Cordoba, een stad die bekend staat om zijn prachtige architectuur uit het Moorse tijdperk.

Van Cordoba gaat de reis verder naar Sevilla, de hoofdstad van Andalusië. Met de trein bereik je gemakkelijk de prachtige oude stad, de kathedraal en het Alcazar. Maar de ware schat van Sevilla ligt in het Flamenco-dansen, dat je 's avonds in de lokale bars kunt beleven.

Spanje's treinnetwerk is niet alleen uitstekend, maar ook de ervaring van het reizen per trein is op zich al een hoogtepunt. Net als bij het ontdekken van Duitsland met de trein of het reizen per trein in Italië, biedt een treinreis in Spanje je de mogelijkheid om rustig terug te leunen en te genieten van de adembenemende landschappen.

De treinreis kan echter nog beter worden gemaakt met een bezoek aan de minder bekende steden van Spanje. Zo biedt Zaragoza, halverwege tussen Madrid en Barcelona, een mix van Romeinse, Moorse en christelijke architectuur. Daarnaast is het de thuisbasis van een van de grootste kerken van Spanje, de basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Pilaar.

Als je meer wilt verkennen, biedt het Baskenland een mengeling van berglandschappen, stranden en rijke gastronomie. Bilbao, de grootste stad van de regio, is ook de thuisbasis van het wereldberoemde Guggenheim Museum.

Of je nu kiest voor een stedentrip Europa op de trein of ervoor kiest om te verdwalen in het prachtige landschap, een treinreis door Spanje belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Vergroot je horizon door nieuwe plaatsen te ontdekken, verschillende culturen te leren kennen en verhalen te verzamelen die de rest van je leven bij zullen blijven.