Vakantievilla huren? Hier moet je op letten!

21 Aug 2022

Vakantievilla huren? Hier moet je op letten!

Verblijf je tijdens jouw vakantie eigenlijk altijd in een hotel of appartementencomplex? Dan wil je mogelijk een keer iets anders. Een vakantievilla is in dat geval het overwegen waard. Denk niet dat zo’n verblijf onbetaalbaar is, want je kunt tegenwoordig goedkope villa’s huren in (de buurt van) vrijwel iedere populaire vakantieplaats. Ben je enthousiast? Dan overweeg je zelf misschien wel om een villa te huren. Om jou een handje te helpen de perfecte vakantievilla te vinden, vertellen we je hier waar je op moet letten.

Faciliteiten

De meeste mensen hebben wel een bepaald beeld bij een villa. Zij denken dat zo’n verblijf van alle gemakken voorzien is. Vaak is dit ook zo, maar toch is de ene vakantievilla veel luxer dan de andere. Boek daarom nooit de eerste beste villa die je tegenkomt, maar kijkt altijd naar de faciliteiten. Richt je onder meer tot het aantal kamers. Het is namelijk wel zo prettig als iedereen wat privacy heeft, zeker als je met een groot gezelschap een villa wilt huren. Let er bovendien op of de villa een zwembad heeft. Huur je via poolvillas.com? Dan is dit eigenlijk altijd het geval.

Locatie

Heb je een villa gevonden die van alle gemakken voorzien is? Dan wil je waarschijnlijk niet te lang meer wachten met boeken. Logisch, want het zou zonde zijn als dit prachtige vakantieverblijf voor je neus weggekaapt wordt. Toch is het niet verstandig om alleen maar op de faciliteiten af te gaan. Een gunstige ligging is namelijk ook prettig. Kijk daarom ook altijd even waar het vakantieverblijf precies ligt. Villa’s liggen meestal niet in het centrum van een plaats, maar vaak aan de rand. Wil je een villa Javea huren? Reken er dan niet op dat je in het centrum verblijft. Als je van plan bent regelmatig naar het centrum te gaan, kun je het beste voor een villa kiezen die niet op al te grote afstand van deze plaats ligt.

Prijs

Ondanks dat we de prijs hier pas als derde behandelen, kijkt de gemiddelde Nederlander hier als eerste naar. Logisch, want veel mensen hebben een bepaald bedrag in hun hoofd dat zij maximaal uit willen geven aan een verblijf. Door naar de prijs te kijken weet je snel genoeg of een vakantievilla huren binnen jouw budget past. Zoek je online? Filter dan op de prijs. Je krijgt dan alleen villa’s te zien die je kunt betalen. 

Verhuurder

Last but not least raden wij je aan onderzoek te doen naar de verhuurder. Je wilt immers alleen een vakantievilla huren bij een betrouwbare partij. Typ de naam van de verhurende partij eens in op het internet. Je krijgt dan vast een aantal reviews en beoordelingen te zien. Op basis hiervan kun jij voor jezelf bepalen of het verstandig is om de vakantievilla te huren.