Waar moet een goede weekendtas aan voldoen?

14 Apr 2022

Waar moet een goede weekendtas aan voldoen?

Er zijn verschillende tassen en koffers die je kunt gebruiken bij een reis. Een weekendtas is absoluut een geliefde optie! Het is een makkelijke tas, waar je eenvoudig al je spullen in kwijt kunt. Uiteraard is het wel zo prettig om een goede weekendtas te kiezen. Waar kun je allemaal op letten in je zoektocht naar de beste weekendtas?

Gedegen kwaliteit

De kwaliteit is wat ons betreft het belangrijkste onderdeel om op te letten. Je wilt immers dat de tas lang meegaat. Verder moet de tas best wat gewicht kunnen dragen, zonder dat bijvoorbeeld het hengsel breekt. Weekendtassen kiezen van een goed merk is daarom een aanrader. Zo kun je er sneller vanuit gaan dat je een gedegen kwaliteit in huis haalt. The North Face maakt bijvoorbeeld sterke tassen, met een breed aanbod. En dat ook direct in een sportief ontwerp.

Voldoende opbergruimte

Het grote voordeel van het gebruik van een weekendtas? Je kunt er veel spullen in kwijt! Ook hoef je vaak minder te proppen om de tas dicht te krijgen, in vergelijking met een koffer bijvoorbeeld. Toch is de inhoud van de tas zeker iets om op te letten bij je keuze. Het aantal liter inhoud bepaalt hoeveel spullen je er precies in kwijt kunt. Ben je iemand die graag veel meeneemt op reis? Dan kun je het best voor een weekendtas met een grote inhoud kiezen. Deze tassen zijn er absoluut te vinden! Of kies juist voor verschillende weekendtassen: eentje voor een enkele overnachting, en eentje voor een langere reis.

Materiaalsoort

Waar is de tas van gemaakt? Je hebt verschillende opties om uit te kiezen, die ook weer aansluiten op uiteenlopende voorkeuren. Stevige weekendtassen zijn meestal gemaakt van leer: een materiaalsoort waar je lang mee doet. Al zijn ook tassen van bijvoorbeeld canvas en andere sterke stoffen in opkomst. Tevens kun je erop letten of de tas waterdicht is, mocht je ermee door de regen of sneeuw moeten lopen. Het is allemaal mogelijk!

Afmetingen

Het is niet altijd relevant, maar met name als je met het vliegtuig reist: de afmeting van de tas. Als je de weekendtas namelijk meeneemt als handbagage, mag de tas meestal een maximale afmeting kennen. Dit is per vliegtuigmaatschappij weer verschillend. Het is in ieder geval slim om dit vooraf even te controleren! Zo ben je er zeker van dat je de tas gewoon mee mag nemen, zonder ‘m te hoeven inchecken.

Mooie look

Het oog wil ook wat! Daarom luidt onze laatste tip: let op de looks van de weekendtas. Je moet er immers toch vaak gedurende het hele weekend weg tegenaan kijken. Gelukkig zijn weekendtassen er absoluut in fraaie designs te vinden. Van stoer leer tot een vrolijke kleur – jij weet het best wat er bij je past. Baseer hier de perfecte keuze op, in combinatie met de bovenstaande tips!