Wat kun je allemaal doen op de Waddeneilanden?

24 Feb 2021

Wat kun je allemaal doen op de Waddeneilanden?

Voor een vakantiegevoel hoef je niet ver weg van thuis te gaan, in Nederland hebben we de Waddeneilanden. Deze eilanden bestaan uit prachtige stranden en bossen. In totaal bestaan de Waddeneilanden uit vijf verschillende eilanden. Ieder heeft ook zo zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden. Hieronder kan je lezen wat er allemaal te doen is op de vijf verschillende eilanden. 

Texel

Texel is een van de meest populairste Waddeneilanden, jaarlijks wordt dit eiland door veel Nederlanders bezocht. Dat is niet zo gek, want dit eiland biedt veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je zeehondjes kijken bij de zeehondenopvang. Hier worden de zeehondjes opgevangen en verzorgt. Daarnaast heeft het eiland prachtige natuur, en is het huren van een fiets ook een grote aanrader op dit eiland. Je kunt namelijk op een dag het hele eiland verkennen, hiervoor hoef je niet de auto te gebruiken. Een mooie wandeling door de Slufter is dan ook iets wat je niet wilt missen. 

Vlieland

Als tweede eiland hebben we Vlieland, dit is het eiland wat het verst van het vasteland ligt. Je kunt vanaf Vlieland een boot huren om zeehonden te kijken op de Waddenzee. Verder staat Vlieland bekend om uitgestrekte zandvlakte, het wordt ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. Ook wordt deze zandvlakte gebruikt als oefenterrein voor militairen. Op dit eiland zijn geen auto’s toegestaan. Ik raad je dan ook aan om fietsen te huren, op deze manier kun je het eiland gaan verkennen en genieten van de mooie natuur. 

Terschelling

Voor het breedste strand van Europa moet je op Terschelling zijn. Naast het brede strand bestaat dit Waddeneiland verder uit gezellige dorpjes. Op Terschelling kun je zeehonden spotten, oesters zoeken en wadlopen. Als je een echte natuurliefhebber bent is Terschelling een paradijs. Op het eiland heb je verschillende wandelroutes en op de fiets kun je het eiland in een dag rondfietsen. 

Ameland

Via wadden booking kun je makkelijk een vakantie boeken op Ameland.  Als je gek bent op mooie stranden ben je op dit Waddeneiland op het juiste adres. Daarnaast staat het eiland ook bekend om zijn gezelligheid en de vele zeehondjes die er te vinden zijn. Vakantiehuisje Ameland is daarom zeker populair bij de Nederlanders. Graag ruilen we het drukke stadsleven in voor een weekendje rust op het prachtige Waddeneiland. Voor prachtige natuur hoef je niet ver van huis, vakantie op Ameland is dan ook de perfecte vakantiebestemming voor het hele gezin. 

Schiermonnikoog

Het eiland Schiermonnikoog staat bekend als een groot nationaal park. Dit Waddeneiland is dan ook zeker geliefd bij vogelliefhebbers. Jaarlijks bezoeken zo’n 300 verschillende vogels het eiland. Met de veerboot duurt het ongeveer 45 minuten om op Schiermonnikoog te komen. Op dit eiland zijn er geen auto’s welkom, dus je auto mag je op het vasteland achterlaten.